Circuit

de Heksenplas

luchtfoto maart 2020

Het motocrosscircuit "de Heksenplas" is een redelijk snel circuit op "harde" zandgrond. Het is eerder een technische baan dan een "zware zandbak". Een coureur die hard kan gaan op "de Heksenplas" kan overal hard gaan (wordt gezegd ...).

In maart 2020 heeft Tristan Botteram mooie drone beelden van het circuit gemaakt. Kilk hier om de video te bekijken.


Voor de jeugd zijn twee banen beschikbaar:

  • Startterrein: voor de allerkleinste jeugd (beginners) met o.a. PW 50/60 achtige motoren, hier kan een mooi parcours met diverse bochten worden uitgezet (vraag gerust bij het bestuur of vrijwilligers om pilonnen)
  • Jeugdbaan: voor de iets grotere jeugd (tot en met 65cc / 85cc kleine wielen (beginners), deze baan is ruim 500 meter lang heeft een tafel en twee kleine schansen


De jeugd welke normaal op de jeugdbaan rijdt mag, samen met andere beginners of ouderen, per middag een aantal maal een kwartier op de grote baan rijden (de zogenaamde jeugd/bginners/ouderenkwartiertjes):
woensdag: 14.45 - 15.00; 15.45 - 16.00 en 16.45 - 17.00
zaterdag: 13.45 - 14.00; 14.45 - 15.00 en 15.45 -16.00 
 

Beide jeugdbanen zijn bijzonder overzichtelijk, uw zoon of dochter kan zich naar hartelust uitleven terwijl u zijn of haar prestaties prima vanaf de zijlijn kunt volgen.

Grote baan: voor rijders met motoren vanaf 85cc grote wielen, met een lengte van ca 1300 meter met 11 schansen (waaronder drie tafels).


Afzetting/publiek
Op plekken waar geen publiek mag komen, wordt dat kenbaar gemaakt door borden met de tekst “verboden voor publiek”. Dat geldt bijvoorbeeld voor alle springheuvels.

Het publiek en andere aanwezigen behalve rijders en officials/vrijwilligers moeten ten alle tijden achter de afzetting blijven en mogen de baan niet betreden wanneer er rijders in de baan zijn.

Langs een groot deel van het circuit kan het publiek dicht bij de rijders komen. Oversteekplaatsen om op de diverse delen van het terrein te komen zijn te vinden op het startveld en via een tunnel onder de grote tafelbult.

Motocross is een buitensport en dus heeft het weer een flinke invloed op de gesteldheid van het circuit/terrein. Voor veiligheid en beperking overlast kunnen onze vrijwilligers beslissingen nemen over bijvoorbeeld het al dan niet open doen van het circuit. 

Wij zijn altijd geïnteresseerd in het "welbehagen" van de rijders op de baan en staan open voor suggesties. Heb je een suggestie over de layout van de baan, stuur die dan via email naar circuit@tcd-hummelo. 
De circuitverantwoordelijke in het bestuur zal de suggestie toetsen op regelgeving (verzekering, milieuvergunning en KNMV-circuitreglement) en altijd een terugkoppeling geven.

Voor de insiders moge het bekend zijn, aan een aantal gedeelten van het circuit zijn namen toegekend. Als u wilt weten welke delen van het circuit bij onderstaande namen horen, klik dan op de button rechtsonder.

Langs de sloot
Zandgat
Braamstruiksbinnenpad
Drie landenpunt
Lus in 't venne
Sevinkbult
Veldhoenbocht
Langs de wal
Meerbeekbocht
Naaktstrand
Tafel op de wei
Campingtafel *
Nusselderbultje *
Burgemeester Bannink bocht
Bertus Eenink veld 

In 2018 zijn campingtafel en Nusselderbultje samengevoegd tot de Tunnelbult

De Daele