Circuit

de Heksenplas

circuit "de Heksenplas"
Het motocrosscircuit "de Heksenplas" is een redelijk snel circuit op "harde" zandgrond. Het is eerder een technische baan dan een "zware zandbak". Een coureur die hard kan gaan op "de Heksenplas" kan overal hard gaan (wordt gezegd ...).

Voor de jeugd zijn twee banen beschikbaar:
1. Startterrein: voor de allerkleinste jeugd (beginners) met o.a. PW 50/60 achtige motoren is het startterrein beschikbaar, hier kan een ca. 200 meter !! lang parcours met diverse bochten worden uitgezet (vraag gerust bij het bestuur of vrijwilligers om pilonnen)
2. Jeugdbaan: voor de iets grotere jeugd (tot en met 65cc / 85cc kleine wielen (beginners) is circuit van ruim 500 meter met een tafel en een normale schans beschikbaar 

De jeugd welke normaal op de jeugdbaan rijdt mag per middag een aantal maarl een kwartier op de grote baan rijden (de zogenaamde jeugdkwartiertjes):
woensdag: 14.45 - 15.00; 15.45 - 16.00 en 16.45 - 17.00
zaterdag: 13.45 - 14.00; 14.45 - 15.00 en 15.45 -16.00 
(en bij voldoende animo en begeleiding door de ouders, die zorgen voor uitvlaggen .., kan er mogelijk een vierde jeugdkwartiertje gereden worden).
Klik hier voor de regels voor de jeugd op de grote en jeugdbaan. 

Beide jeugdbanen zijn bijzonder overzichtelijk, uw zoon of dochter kan zich naar hartelust uitleven terwijl u zijn of haar prestaties prima vanaf de zijlijn kunt volgen.


3. Grote baan: Voor de nog "beteren" is een trainingscircuit van ca 1315 meter met 10 schansen (waaronder twee tafels) beschikbaar.

Tijdens "grote" wedstrijden wordt het circuit met ca. 350 meter uitgebreid tot ca 1660 meter.

Voor de insiders moge het bekend zijn, aan een aantal gedeelten van het circuit zijn namen toegekend. Als u wilt weten welke delen van het circuit bij onderstaande namen horen, klik dan op de button rechtsonder.

Langs de sloot
Zandgat
Braamstruiksbinnenpad
Drie landenpunt
Lus in 't venne
Sevinkbult
Veldhoenbocht
Langs de wal
Meerbeekbocht
Naaktstrand
Tafel op de wei
Campingtafel
Nusselderbultje
Burgemeester Bannink bocht
Bertus Eenink veld 

De Daele