MON-licentie

MON-licentie

Onderstaand een korte uitleg over de verschillen de licenties van de MON.


TRAININGSBEWIJS
Met een trainingsbewijs kun je deelnemen aan regiowedstrijden, clubwedstrijden en trainingen in clubverband. Het MON trainingsbewijs heeft o.a. een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering op alle officieel voor motorcross goedgekeurde circuits in Nederland.

Een trainingsbewijs kun je net als (bijna) alle andere MON-licenties zelf aanvragen via Mijn MON.

Een door jou opgegeven MON-club dient nog steeds akkoord te gaan met jouw aanvraag! Een trainingsbewijs is in principe geldig, vanaf het moment dat jouw club akkoord is gegaan met je aanvraag. De status van je aanvraag kun je volgen via Mijn MON. Daarnaast houden we je met mails op de hoogte van de voortgang.

WAT KAN IK MET EEN TRAININGSBEWIJS?

  • Verzekerd trainen op alle officiële motorcrosscircuits van Nederland
  • Deelname aan club- en regiowedstrijden waarvoor de MON een dekkingsbewijs voor de verzekering heeft afgegeven
  • Indien een vereniging de Vrije klasse toevoegt aan een officiële MON Jeugdwedstrijd is het mogelijk om vanaf de leeftijd van 15 jaar deel te nemen in deze klasse
  • Deelname aan bijzondere evenementen onder regelgeving van MON, zoals de wintercross, de veteranencross en maïsplakwedstrijden etc.STARTBEWIJS
Voor deelname aan MON wedstrijden hoor je in het bezit te zijn van een MON startbewijs. Met dit startbewijs ben je verzekerd bij MON wedstrijden en met trainingen op alle officieel voor motorcross goedgekeurde circuits in Nederland.

Als startbewijshouder ontvang je gratis het bondsmagazine Motorsportnieuws.

Een startbewijs kun je net als (bijna) alle andere MON-licenties zelf aanvragen via Mijn MON.

Een door jou opgegeven MON-club dient nog steeds akkoord te gaan met jouw aanvraag!


WEDSTRIJDPAS
Met een wedstrijdpas kun je deelnemen aan motorcross-wedstrijden. Je kunt dit maximaal 2 maal per seizoen aanvragen, voor € 30,- per wedstrijd. Dit geldt voor alle mx-klassen en is online aan te vragen. Je naam wordt op de rennerslijst geplaatst voor de eerstvolgende wedstrijd. Wanneer je je pas gebruikt hebt, wordt je weer van de rennerslijst verwijderd. Deze pas dient vóór donderdagmiddag aangevraagd te zijn als je het aankomende weekend van start wilt gaan. De wedstrijdpas kan niet op de dag van de wedstrijd zelf aangevraagd worden!

Dit is dus voor houders van een MON Trainingsbewijs die wel eens aan een MON-wedstrijd willen meedoen.


DAGLICENTIE
Met een daglicentie kun je goed verzekerd trainen of club- en regiowedstrijden rijden, als je geen start- of trainingsbewijs hebt.

Verder kan een daglicentie worden afgesloten bij bijzondere evenementen, op vertoon van geldige legitimatie. Een daglicentie vraag je gemakkelijk zelf online aan. Je krijgt dan een code, die de club gemakkelijk kan controleren.


OFFROADPAS
Met een offroadpas kun je deelnemen aan offroadritten en offroadevenementen, ook ben je verzekerd tijdens deze evenementen. Voor 2018 introduceren we een nieuwe offroadpas, die alléén geldig is tijdens offroadritten. Deze pas kost €50,- inclusief PO-dekking. De aanvraag loopt altijd via MLN (dus niet via een club), zonder bijbetaling.

Met deze pas mag je dus niet gaan trainen op de verschillende goedgekeurde circuits die bij MON aangesloten zijn. Om deze mogelijkheid te hebben dien je een trainingsbewijs aan te schaffen. Dit geldt ook voor het deelnemen aan club- of regiowedstrijden, de Country Cross, maïsplakwedstrijden en de Offroadklasse bij nationale wedstrijden. Met een start- of trainingsbewijs mag je overigens ook deelnemen aan de Offroadritten.

De offroadpas geeft een aanvullende (secundaire) WA dekking van verzekering bovenop de WAM (Wettelijk Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen) voor het kenteken dat op de aanvraag voor de pas is vermeld.

Waarom deze nieuwe Offroadpas aanvragen?

Op dit moment zijn er veel rijders die meerdere keren een daglicentie aanvragen. Dit is zowel voor de rijder als voor de organisatie een heel werk. Met deze nieuwe Offroadpas is dit niet meer nodig. Daarnaast heb je het bedrag van de licentie er bij 3 keer deelnemen alweer uit!

Wil je ook trainen op een circuit, neem dan een trainingsbewijs