Corona versoepeling

Algemene corona richtlijnen

Versoepeling corona maatregelen

14e fase: vanaf 25 september 221 worden alle coronamaatregelen versoepeld, maar gasten die in de kantine aan een tafel willen zitten moeten wel aan kunnen tonen dat ze corona hebben gehad (en hersteld zijn) en/of gevacineerd ziin en/of dat ze recent negatief getest zijn, wij doen een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid, kun je niet aan de eisen voldoen, neem dan niet aan een tafel in de kantine plaats

13e fase: vanaf 11 augustus 221 vervalt het éénrichtingsverkeer in de kantine. Wel bliven de algemene coronaregels (met name afstand houden).

12e fase: vanaf 3 juli 221 zijn er behalve de algemene corona-regels (afstand houden, geen handen schudden, ....) geen specifieke beperkingen meer, terras en kantine zijn geopend (wel éénrichtingsverkeer in kantine en afstand houden)

11e fase: vanaf 26 juni 2021 zijn klassementstrainingen weer mogelijk voor alle groepen (let op: zonder publiek) en mogen 2 begeleiders per rijder meekomen

10e fase: vanaf 5 juni 2021 mogen ook zijspannen weer trainen.

De kantine en het terras zijn vanaf zaterdag 5 juni (onder voorwaarden) geopend. In de kantine is een beperkt aantal zitplaatsten, vrijwilligers hebben voorrang voor een zitplaats. Staan is alleen toegestaan aan de bar voor doen van bestellingen, houdt daarbij voldoende afstand. Het terras is vergroot, er mag op het terras alleen zittend achter de tafels geconsumeerd worden, staand is niet toegestaan. Ook op het terras geldt: houdt voldoende afstand.  

9e fase: de avondklok gaat met ingang van woensdag 31 maart in om 22.00 uur, dus goed nieuws voor de kentekenrijders, op woesdag is het circuit tot uiterlijk 21.00 uur geopend (zorg er wel voor dat je uiterlijk 22.00 uur weer thuis bent), klassementstrainingen organiseren we vooralsnog alleen voor de jeugdklassen

8e fase: met ingang van woensdag 3 maart 2021 mogen zijspannen tot en met 26 jaar weer deelnemen aan trainingen

7e fase: met ingang van zaterdag 19 december 2020 mogen zijspannen vanaf een leeftijd van 18 jaar niet deelnemen aan trainingen

6e fase: wedstrijden zijn verboden

5e fase: de versoepeling wordt deels ongedaan gemaakt, vanaf woensdag 30 september 2020 is de kantine (inclusief) terras gesloten. Publiek is niet meer toegestaan. Iedere rijder mag maximaal 1 begeleider meenemen.

4e fase: vanaf woensdag 1 juli 2020 hebben rijder maximaal 3 begeleiders toegang tot het terrein. 

Vooraf aanmelden blijft verpicht (de gegevens worden 4 weken bewaard voor eventueel contactonderzoek).

Het oprijden naar en afrijden van de grote baan is weer als vanouds, dus beiden langs het juryhuis.

De 1,5 meter afstandsregel blijft gelden (in het rennerskwartier, langs de baan, op de geluidswal, bij het opstellen voor de training als er met schema gereden wordt, in de kantine, op het terras, bij toiletbezoek

De kantine en het terras zijn vanaf zaterdag 4 juli (onder voorwaarden) geopend. In de kantine is een beperkt aantal zitplaatsten, vrijwilligers hebben voorrang voor een zitplaats. Staan is alleen toegestaan aan de bar voor doen van bestellingen, houdt daarbij voldoende afstand. Het terras is vergroot, er mag op het terras alleen zittend achter de tafels geconsumeerd worden, staand is niet toegestaan. Ook op het terras geldt: houdt voldoende afstand.

In de kantine geldt éénrichtingsverkeer, ingang rechts en uitgang links (de normale ingang).

Publiek is, zij het beperkt, weer welkom.


3e fase: vanaf woensdag 2 juni mogen ook zijspannen weer trainen. Publiek is nog steeds verboden en de kantine blijft tot en met 30 juni gesloten. 

De 1,5 meter afstandsregel blijft.
Er mogen weer klassementstrainingen georganiseerd worden (zonder publiek). We zullen zsm een mooie planning van de klassementstrainingen maken.


2e fase: vanaf woensdag 13 mei mogen alle leden (muv zijspannen) weer trainen. Nog steeds is publiek verboden en kantine gesloten.


1e fase: vanaf zaterdag 2 mei mogen leden tot en met 18 jaar weer trainen.
Publiek is verboden en kantine gesloten.


Het weer opstarten van activiteiten op de Heksenplas is alleen mogelijk als we met ons allen aan de voorwaarden die daarvoor gelden houden. We doen het samen!

Voorwaarden

Naast de voorwaarden vermeld in ons algemene coronaprotocol gelden de volgende specifieke voorwaarden:

 • Trainen voor leden, met geldige KNMV licentie, op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 19.00 uur en kentekens tot 21.00 uur
 • Kantine en terras zijn tot en met 1 juli gesloten (dus geen eten en drinken te kopen, neem dat dus zelf mee)
 • Trainen alleen voor leden die zich van te voren via het aanmeldformulier op de website hebben aangemeld 
 • De sporter mag tot en met 27 juni met maximaal 1 persoon (begeleider/ouder) uit hetzelfde huishouden naar “de Heksenplas” komen, vanaf 1 juli mogen dat er 3 zijn
 • In het rennerskwartier houd je meer dan anders afstand tot de ander, er is ruimte genoeg (mogelijk moet je nu iets verder lopen naar het circuit)
 • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden. (ook in het rennerskwartier, langs de baan, op de geluidswal, bij toiletbezoek, in de kantine en op het terras)
 • Vrijwilligers zijn welkom op ons terrein, zij zijn herkenbaar aan een TCD Hummelo hesje.
 • Het oprijden naar de baan gaat als vanouds, langs het juryhuis, rijders stellen zich achter elkaar op (ivm 1,5 meter regel)
 • Indien met tijdschema gereden wordt, geeft een vrijwilliger aan of je de baan op mag. het einde van een sessie wordt dan met de rode vlag aangegeven
 • Na het rijden ga je (rustig rijdend) via de “sluis” naast het startterrein terug naar het rennerskwartier (denk aan afstappen en lopen in het rennerskwartier)
 • Na afloop van het trainen ga je zo snel mogelijk naar huis (we blijven dus niet hangen)


Oprijden terrein
Iedereen die zich aangemeld heeft mag naar "de Heksenplas" komen. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail, print die en leg die links achter de voorruit (kom je met de motor rijdend, dan moet je bevestingsmail kunnen tonen).

Bij binnenkomst terrein wordt je gecontroleerd en zul je de KNMV-licentie moeten tonen (op de app, met bewegend logo van de KNMV).
Wij kunnen van onze vrijwilligers niet verlangen dat zijn de hele tijd bij de toegangspoort staan. Mocht de poort dicht zijn en je hebt je wel aangemeld, dan mag je de poort open doen, doorrijden en dan wel de poort weer achter je dicht doen. Je moet je dan wel even bij het clubgebouw melden.


Jeugdbaan
Op de jeugdbaan kan gereden worden door 50cc/automaten en de beginnende jeugd.
In verband met veiligheid van de rijders mogen ouders langs de baan staan, mits zij een TCD Hummelo hesje dragen en rekening houden met de 1,5 meter richtlijn.

Grote baan
Op de grote baan willen we zoveel mogelijk volgens de normale tijden rijden, dus zonder groepsindeling en alleen met het laatste kwartier van het hele uur het jeugd/beginners/ouderen kwartiertje.

Mochten we op basis van de aanmeldingen toch overgaan tot rijden met groepen, dan wordt dat uiterlijk 1 uur voor aanvang van de trainingen bekend gemaakt. 

Groepsindeling en tijdschema zullen dan (als alles technisch gezien lukt) via de website bekend gemaakt worden. Ook zullen indeling en tijdschema op het publicatiebord bij het juryhuis opgehangen worden.


Oprijden naar en verlaten circuit


Vertrekken na de training
Ben je klaar met trainen, blijf dan niet hangen en ga zo snel mogelijk naar huis. Is de poort gesloten, dan mag je die open maken en achter je weer dicht doen.