Licentie

Verzekering (licentie)

Rijden op het circuit is alleen toegestaan als de rijder een geldige KNMV-licentie heeft:
  • KNMV Sportlicentie (motocross en enduro)
  • KNMV Basissportlicentie
  • KNMV Off Road licentie

Basissportlicentie

licentievoorbeeld

Een KNMV Basis Sportlicentie is een "startbewijs" voor trainingen op circuits van de bij de KNMV-aangesloten verenigingen/stichtingen/clubs. Tevens is het geldig bij de KNMV aangemelde districts- en clubwedstrijden.

Een KNMV Basis Sportlicentie is geldig per kalenderjaar.
Het tarief voor een Basis Sportlicentie voor 2020 bedraagt € 67,50 


Het aanvragen van de licentie kan eigenlijk niet meer cash bij de clubs maar moet via internet en dan moet er ook direct via iDeal betaald worden. Je moet dan ook een pasfoto uploaden. 


Bij het aanvragen moet je aangeven welke club de clubbijdrage moet krijgen, de KNMV zorgt dat de de club waarvoor je dat aangeeft hun bijdragen ontvangen. Voor de financiën van TCD Hummelo is het natuurlijk erg belangrijk dat je TCD kiest. In de lijst van clubs kies je dan voor TC Doetinchem - Hummelo (Hummelo).

De KNMV heeft het aanvraagproces licht gewijzigd, waarbij je onder in het scherm goed kunt zien in welke fase je van het aanvraagproces zit.

Verder heeft de KNMV een APP voor de KNMV-licenties ontwikkeld, KNMV Passen (te downloaden voor mobiel en tablet). Met deze APP kun je jouw licentie direct bekijken. Door het invoeren van deze APP verdwijnt de papieren/kunststof licentie. 
Dat betekent dat wanneer je ergens gaat rijden of dat nu voor een training of een wedstrijd is, dat je altijd jouw mobiele telefoon moet meenemen, met de APP kun je immers jouw licentie laten zien. Ben je nog te klein/jong voor een mobieltje, dan moet papa of mama even meekomen zodat toch de licentie gecontroleerd kan worden.

Je kunt de KNMV Basis Sportlicentie direct aanvragen op Mijn KNMV

Documenten met betrekking tot de KNMV Basis Sportlicentie zijn te vinden op de website van de KNMV.